Gode råd mod tandlægeskræk

Bliver du utilpas ved tanken om at skulle til tandlæge? Eller forsøger du at undgå dine tandlægetider? Så kan det være tegn på, at du har tandlægeskræk.


Mange danskere har problemer med tandlægeskræk – men det er de færreste, der taler om det. Det gør tandlægeskræk til et stort problem, og derfor arbejder vi hos Tandregulering KBH målrettet med at hjælpe vores patienter af med frygten.

Godt at vide om tandlægeskræk

Tandlægeskræk er en betegnelse for at være nervøs eller decideret bange for at gå til tandlæge. Tilstanden findes i mange forskellige grader, men i alle tilfælde kan det have alvorlige konsekvenser for tandsundheden.

Aflyser du altid dine tandlægebesøg, er der nemlig stor risiko for, at tandproblemer ikke opdages i tide. Det betyder, at huller i tænderne, paradentose og andre tandsygdomme udvikler sig.

Tandlægeskræk sætter således gang i en ond spiral. Jo oftere du undgår dine tider ved tandlægen, desto større er risikoen for alvorlige tandsygdomme. For at undgå store skader og smerter i tænderne er det vigtigt at tage hånd om tandlægeskrækken.

8 tips til dig med tandlægeskræk

 1. Tal med din tandlæge om din angst. Det er vigtigt at italesætte tandlægeskrækken, så din tandlæge kan hjælpe dig bedst muligt.
 2. Vælg en tandlæge, du føler dig tryg ved. Tillid er afgørende for at komme tandlægeskræk til livs, og derfor bør du finde en tandlæge, som du er tryg ved at indvie i dine tanker, og som forstår dig.
 3. Bestil en tandlægetid om morgenen. Med en tid tidligt på dagen undgår du at gå rundt og være nervøs i længere tid end højst nødvendigt.
 4. Tag musik i ørene. Hvis musik gør dig rolig og afslappet, kan det være en fordel at lytte til musik under dit tandlægebesøg.
 5. Medbring en ven eller familiemedlem. Det kan gøre dig mere tryg i situationen.
  Få tandlægen til at forklare den forestående behandling, så du ved, hvad de mange instrumenter bliver brugt til.
  Bed om pauser undervejs. Aftal eventuelt med tandlægen, at du kan stikke hånden i vejret, hvis du har brug for en pause.
 6. Få smertefri behandling. Mange gange bunder tandlægeskræk i frygten for smerter. Tal derfor med din tandlæge om, hvordan behandlingen kan gøres så smertefri som mulig.
 7. Der er således mange ting, du selv kan gøre for at bryde den onde spiral og blive mere tryg ved at gå til tandlæge. Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker vores hjælp til at komme din tandlægeskræk til livs.

Vi hjælper dig med at opnå dit drømme smil

Lad os hjælpe dig på rette vej!