Togskinner

Hvad er fast bøjle?

Den faste bøjle, som ofte kaldes togskinner, består af små metallåse, der limes på tænderne. Metallåsene forbindes med en metaltråd af forskellig tykkelse og hårdhed. Der kan også være metalringe monteret på kindtænderne.

Hvordan virker fast bøjle?

Metallåsene limes meget strategisk og præcist på de enkelte tænder. Når de forbindes med egnede metaltråde, bliver tænderne efterhånden lige i forhold til hinanden. Når tænderne står pænt i overkæben og i underkæben, skal man oftest bruge elastikker for at trække dem sammen, så de passer i et godt sammenbid det af hensyn til funktionen.

Hvordan føles en fast bøjle?

Den faste bøjle kan opleves som kantet og med skarp overflade. Det skyldes, at dine slimhinder kun har været vant til tændernes glatte overflade i munden. Det tager noget tid, før slimhinden danner en "hård hud". I de første par dage kan du opleve, at tænderne bliver lidt ømme.

Fordele og ulemper ved fast bøjle!

Fast bøjle kan flytte dine tænder præcist og gøre dem lige. Hvis bøjlen løsner sig fra en tand, vil tanden meget ofte rykke sig tilbage, hvilket er et tilbageskridt for behandlingen. For hver gang bøjlen går i stykker, skal du regne med at lægge 1 måned til behandlingen dvs. 12 gange = 1 års forlænget behandlingstid.

En anden ulempe ved fast bøjle er, at den gør det besværligt at holde tænderne og tandkødet rene. Madrester og bakterier sætter sig nemt i og ved bøjlen. Du skal derfor bruge en anden teknik og længere tid på tandbørstning, end du er vant til. Vi viser dig hvordan du skal holde dine tænder og tandkødet rent og sundt igennem behandlingsforløbet og til livet efter bøjler.

SKRIV TIL OS

Vi svarer inden for 24 timer.
Det er altid muligt at kontakte os på telefon: 72 10 88 99, sms på 22459599

Info

Peter Bangs Vej 7A
2000 Frederiksberg

Telefon: 72 10 88 99
Mobil: 22 45 95 99
Mail: mail@tandreguleringkbh.dk
MobilePay: 41189

CVR: 39173786

Henvisning af patient
Uniquealign

Vi er medlem af

FSO, Forening af Specialtandlæger i Ortodonti

Parkering

Der er 2 timers gratis parkering lige uden for døren. HUSK at sætte parkeringsskiven.

Offentlig transport

Transportmuligheder til og fra klinikken med offentlig transport er som følgende:

Bus Nr. 9A

Metro: Fasanvej St.

Find vej