Bøjle – en god investering

Det er langt fra alle, der har fået et lige tandsæt fra naturens hånd. Mange mennesker har større mellemrum mellem tænderne, strittende fortænder, skævtsiddende tænder og andre tandstillingsfejl.

Ofte bliver der taget hånd om tandstillingsfejl i en tidlig alder, men det er aldrig for sent at få rettet sine tænder med en bøjle. Faktisk vælger flere og flere voksne at få gjort noget ved deres tandstilling – og dét er der mange gode grunde til.

En gave for livet

Selvom mange synes, at tandregulering er noget, der hører børn og unge til, kan det sagtens betale sig at få rettet sine tænder som voksen. Tænder er nemlig noget af det første, vi lægger mærke til hos hinanden. Tænderne har en central placering i ansigtet, og derfor drages vores blik automatisk mod dem. Det er således ikke kun dig selv, der lægger mærke til dine tænder, men også folk omkring dig.

Hvis man ikke er tilfreds med sin tandstilling, er det naturligt at forsøge at skjule tænderne. Det kan betyde, at man holder hånden hen foran munden eller helt undgår at smile med tænderne. Det kan være en stor psykisk belastning, der også har betydning for det sociale liv.

Jo tidligere du får dine tænder rettet med en bøjle, desto længere tid vil du få glæde af dit flotte tandsæt. Derfor er det naturligvis at foretrække at få bøjle på som barn eller som ung. Men uanset hvor gammel du er, når du får rettet dine tænder, kan du se frem til at få en gave for livet, der gør, at du kan smile bredt og ubekymret.

Fast bøjle

Der findes flere forskellige metoder til tandregulering. Den mest almindelige foregår ved hjælp af en fast bøjle, hvor metallåse limes strategisk fast på tænderne og forbindes med en metaltråd. Denne form for fast bøjle kendes af mange under navnet ’togskinne’, og metoden bruges til at rette mange forskellige tandstillingsfejl.

Faste bøjler sidder typisk på tændernes ydersider, men det er også muligt at få en fast bøjle på bagsiden af tænderne. Det gør bøjlen usynlig og dermed tandreguleringen diskret.

Aftagelig bøjle

Flere og flere vælger at få rettet deres tænder ved hjælp af en aftagelig bøjle. Fordelen ved denne bøjletype er klar; du kan tage bøjlen ud af munden, når du skal spise, drikke eller tages billeder af. Den aftagelige bøjle er en gennemsigtig plastskinne, der næsten ikke kan ses i munden. Når du får rettet dine tænder med denne metode, skal du løbende skifte mellem forskellige skinner, der gradvist får dine tænder til at bevæge sig i den ønskede retning.

Hvis du ønsker at høre mere om vores forskellige bøjletyper, og hvordan de kan hjælpe dig, er du velkommen til at kontakte os.

Info

Peter Bangs Vej 7A
2000 Frederiksberg

Telefon: 72 10 88 99
Mobil: 22 45 95 99
Mail: mail@tandreguleringkbh.dk
MobilePay: 41189

CVR: 39173786

Henvisning af patient
Uniquealign

Vi er medlem af

FSO, Forening af Specialtandlæger i Ortodonti

Parkering

Der er 2 timers gratis parkering lige uden for døren. HUSK at sætte parkeringsskiven.

Offentlig transport

Transportmuligheder til og fra klinikken med offentlig transport er som følgende:

Bus Nr. 9A

Metro: Fasanvej St.

Find vej