Alt du skal vide om dybt bid

Dybt bid  er en tilstand, hvor overkæbens fortænder i udtalt grad skjuler underkæbens fortænder. Dette kan medføre forskellige tandproblemer og påvirke både æstetiken og funktionen i dit bid. At forstå behandlingsmulighederne og årsagerne til det dybe bid kan hjælpe dig med at tage de nødvendige skridt for at rette denne tandstillingsfejl.

tandregulering i København med TandreguleringKBH. Behandling af dybt bid

Behandlingsmuligheder af dybt bid

Hos TandreguleringKBH er vi specialiserede i at tilbyde den rette behandling for dybe bid. Behandlingen afhænger af, hvor udtalt problemet er og hvad der har forårsaget det. Normalt varer behandlingen mellem et til halvandet år. Vi tilbyder forskellige behandlingsmuligheder:

  • Aftagelige bøjler: Anvendes hovedsageligt til børn og unge, der stadig er i vækst. Disse bøjler hjælper med at rette tænderne ved at udnytte vækstspurten.

  • Fastsiddende bøjler: Velegnede til både børn og voksne. Bøjlerne sættes på både over- og underkæben, og indvendige apparaturer kan også anvendes for at justere tandstillingen.

  • Kombineret behandling med kirurgi: Nødvendig i tilfælde af alvorlige afvigelser i kæbens vækstmønster. Denne form for behandling udføres normalt på hospitaler og er typisk vederlagsfri.

Hvad kan forårsage det dybe bid?

  • Afvigelse i kæbernes indbyrdes relation: Betydelige forskelle i størrelsen eller positionen af over- og underkæben kan føre til et dybt bid.

  • Afvigelse i fortændernes relation: Ujævnheder i hvordan fortænderne mødes, kan resultere i et dybt bid.

  • Kombination af begge faktorer: Mange tilfælde af dybt bid opstår på grund af en kombination af kæbe- og tandafvigelser.


Hvis årsagen til det dybe bid er en markant afvigelse i kæbens vækstmønster, kan det kræve både tandretning og kirurgi for at rette op på problemet.

Dybt bid for børn eller voksne

Dybt bid kan påvirke både børn og voksne, men behandlingsmulighederne kan variere afhængigt af alderen. Hos børn og unge kan vækstspurten udnyttes til at rette tandstillingsfejl mere effektivt med aftagelige bøjler. For voksne kan behandlingen indebære fastsiddende bøjler og i nogle tilfælde kirurgi, især hvis afvigelsen er alvorlig.

Hos TandreguleringKBH kan vi evaluere din tandstilling og foreslå den bedste behandlingsplan for at sikre sunde tænder og et funktionelt bid. Tidlig diagnose og behandling kan forhindre mange af de negative følger af denne tandstillingsfejl. Kontakt os i dag og få en gratis konsultation.

Sornsiri Sae-Wang

Sornsiri Sae-Wang

Faglig leder og specialtandlæge ved TandreguleringKBH og Clearli. Jeg her bred erfaring med behandling af børn, unge og voksne.